ৰোজৰ স্বাস্থ্য উপকাৰীতা
গোলাপৰ পাহিৰ পৰা তৈয়াৰী চাহে পাচন প্ৰক্ৰিয়া শক্তিশালী কৰে।
ওজন কমাবলৈ আৰু হাইড্ৰেটেড হৈ থাকিবলৈ গোলাপ চাহ এটা উত্তম উপায়।
নিয়মিতভাৱে গোলাপ চাহ সেৱন কৰিলে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি আৰু বিভিন্ন ৰোগ প্ৰতিৰোধৰ বাবে উপকাৰী।
গোলাপ চাহ শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰ কৰিবলৈ উপকাৰী।
ছালৰ যত্ন আৰু চুলিৰ যত্নৰ বাবে ইয়াৰ ব্যৱহাৰ অতি উত্তম।
শুকান গোলাপৰ পাহি খালে শৰীৰৰ অবাঞ্চিত চৰ্বি আৰু ওজন কমি যোৱাত সহায় কৰে। গোলাপ চাহ বনোৱাটো অতি সহজ।পোন্ধৰটা পাহি পানীত ২০ মিনিট উতলাই তাৰ পিছত অলপ মৌ বা চেনি দি খাব পাৰি। ই হৃদৰোগ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
দৈনিক এক বা দুকাপ গোলাপ চাহ খোৱাটো সুস্থ জীৱনৰ বাবে উপকাৰী।
প্ৰস্ৰাৱৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধৰ বাবে এই চাহৰ ব্যৱহাৰ ভাল।
কাহ আৰু চৰ্দিৰ বাবে উপকাৰী কাৰণ ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে।
গোলাপ ফুল ফুলাবলৈ এটা সহজ টিপছ
যিকোনো বতৰতে গোলাপ ফুল ফুলিব। পুলি ৰোপণৰ বাবে ভালদৰে পানী ওলাই যোৱা মাটি আৰু ৰ’দ পৰা ঠাই বাছি লওক। অক্টোবৰৰ পৰা ডিচেম্বৰলৈ গোলাপ ৰোপণ কৰিব লাগে। সাধাৰণ মাটিত বা গৰুৰ গোবৰ, মাটি আৰু বালিৰ টেঙাৰ মিশ্ৰণত ৰোপণ কৰিলে যথেষ্ট। ৰুটিং হৰম’ন ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল কাৰণ ইয়াক ৰুটিং কৰাটো কঠিন।
চাহৰ আৱৰ্জনা, কণীৰ কুহুম, পিঁয়াজৰ খোলা আৰু মাছৰ ধোৱাৰ পানী যোগ কৰিলে ইয়াৰ বৃদ্ধি দ্ৰুত হয়। পানী পিহি লোৱা কলৰ খোলা দি গোলাপৰ ওপৰত ঢালি দিলে ভাল যাতে বহু ফুল হয়। বিশেষকৈ সাৱধান হওক যাতে গছৰ বিচনাত বেছি পানী জমা হ’ব নালাগে। একেদৰে গোলাপ গছত পোৱা স্তব্ধ ৰোগ নিৰাময়ৰ বাবে কিম্বন কৰা দাইলৰ লগত অলপ পানী মিহলাই গছবোৰত ছটিয়াই দিয়াটোও এক ব্যৱহাৰিক অভ্যাস। এনেবোৰ কথাত গুৰুত্ব দিলে গোলাপ ফুলেৰে আপোনাৰ বাৰীত এখন সৰু পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিব পাৰি। লগতে গোলাপ স্বাস্থ্য চাহ আপোনাৰ জীৱনশৈলীত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।