" দেহত Immunity বঢ়োৱাৰ ১০ বিধ যাদুকৰী খাদ্য

দেহত Immunity বঢ়োৱাৰ ১০ বিধ যাদুকৰী খাদ্য

Unknown
0
স্বাস্থ্যসন্মত, সুষম খাদ্যই সুস্থ হৈ থকাত অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। তলত দিয়া খাদ্যসমূহে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে:
১)ব্লুবেৰীত
ব্লুবেৰীত এন্থ’চাইনিন নামৰ এক প্ৰকাৰৰ ফ্লেভন’ইড থাকে, যাৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ থাকে যিয়ে ব্যক্তিৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। ২০১৬ চনৰ এক অধ্যয়নতTrusted Source য়ে উল্লেখ কৰিছে যে শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাত ফ্লেভন’ইডে এক অপৰিহাৰ্য ভূমিকা পালন কৰে।

 গৱেষকসকলে ফ্লেভন’ইডযুক্ত খাদ্য খোৱা লোকসকলৰ ওপৰৰ শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সংক্ৰমণ বা সাধাৰণ চৰ্দি হোৱাৰ সম্ভাৱনা কম বুলি জানিব পৰা গৈছে।
২/ ডাৰ্ক চকলেট
 ডাৰ্ক চকলেটত থিয়ব্ৰ’মাইনট্ৰাষ্টেড ছ’ৰ্চ নামৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে শৰীৰৰ কোষক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা ৰক্ষা কৰি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।

 ফ্ৰী ৰেডিকেল হ’ল শৰীৰে খাদ্য ভাঙিলে বা প্ৰদূষক পদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিলে উৎপন্ন কৰা অণু। ফ্ৰী ৰেডিকেলে শৰীৰৰ কোষৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে আৰু ৰোগত অৰিহণা যোগাব পাৰে।

 ইয়াৰ সম্ভাৱ্য উপকাৰিতাৰ সত্ত্বেও ডাৰ্ক চকলেটত কেলৰি আৰু চেচুৰেটেড ফেট বেছি থাকে, গতিকে ইয়াক পৰিমিতভাৱে খোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।
৩/ হালধী
 হালধী হৈছে হালধীয়া ৰঙৰ মছলা যিটো বহুতে ৰন্ধা-বঢ়াত ব্যৱহাৰ কৰে। কিছুমান বিকল্প ঔষধতো ইয়াৰ উপস্থিতি থাকে। হলুদ সেৱন কৰিলে ব্যক্তিৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পাব পাৰে। ইয়াৰ কাৰণ হলদত থকা যৌগ কাৰকুমিনৰ গুণ।

 ২০১৭ চনৰ এক পৰ্যালোচনাTrusted Source ৰ মতে, কাৰকুমিনৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী প্ৰভাৱ আছে।
৪/ তেলীয়া মাছ
 ছালমন, টুনা, পিলচাৰ্ড, আৰু অন্যান্য তেলীয়া মাছত ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ সমৃদ্ধ উৎসবিশ্বাস্য উৎস।

 ২০১৪ চনৰ এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি দীৰ্ঘদিন ধৰি ওমেগা-৩ ফেটি এচিড গ্ৰহণ কৰিলে বাতবিষ (RA) হোৱাৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পাব পাৰে।

 RA হৈছে দীৰ্ঘদিনীয়া অটোইম্যুন অৱস্থা যিটো ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাই ভুলকৈ শৰীৰৰ এটা সুস্থ অংশক আক্ৰমণ কৰিলে দেখা দিয়ে।
৫/ ব্ৰকলি
 ব্ৰকলি ভিটামিন চিৰ আন এক উৎস।ইয়াত শক্তিশালী এন্টিঅক্সিডেন্টও থাকে, যেনে ছালফ’ৰাফেন। এই কাৰণসমূহৰ বাবে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ স্বাস্থ্যৰ সহায়ক হোৱাকৈ নিয়মিতভাৱে খোৱা শাক-পাচলিৰ এটা ভাল পছন্দ।
৬) মিঠা আলু
 মিঠা আলুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে বিটা কেৰটিনTrusted Source নামৰ এক প্ৰকাৰৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে আলুৰ ছালত কমলা ৰঙৰ ৰং দিয়ে।

 বিটা কেৰটিন ভিটামিন এৰ উৎস।ই ছালখনক সুস্থ কৰি তোলাত সহায় কৰে আৰু আনকি ছালৰ ক্ষতিৰ পৰাও কিছু সুৰক্ষা প্ৰদান কৰিব পাৰেআল্ট্ৰাভায়োলেটৰ পৰা আস্থাযুক্ত উৎস
৭) আদা
 বিভিন্ন ব্যঞ্জন আৰু মিঠাইৰ লগতে চাহতো মানুহে আদা ব্যৱহাৰ কৰে।

 এক পৰ্যালোচনা অনুসৰি আদাত এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী আৰু এন্টিঅক্সিডেটিভ গুণ আছে আৰু ই স্বাস্থ্যৰ উপকাৰিতাৰ সম্ভাৱনা আছে। কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা অসুস্থতাক ফলপ্ৰসূভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিব পৰা যায় নে নোৱাৰে সেইটো নিশ্চিত কৰিবলৈ অধিক গৱেষণাৰ প্ৰয়োজন।
৮) সেউজীয়া চাহ
 গ্ৰীণ টিত মাত্ৰ সামান্য পৰিমাণৰ কেফেইন থাকে, গতিকে ক’লা চাহ বা কফিৰ বিকল্প হিচাপে মানুহে ইয়াক উপভোগ কৰিব পাৰে। ইয়াক পান কৰিলেও ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হ’ব পাৰে।

 ব্লুবেৰীৰ দৰেই গ্ৰীণ টিতো ফ্লেভন’ইড থাকে, যিয়ে ট্ৰাষ্টেড ছ’ৰ্চৰ চৰ্দিৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
৯)সূৰ্য্যমুখীৰ গুটি
 সূৰ্য্যমুখীৰ গুটিয়ে চালাড বা ব্ৰেকফাষ্টৰ বাটিত সোৱাদযুক্ত সংযোজন কৰিব পাৰে। ভিটামিন ই, এন্টিঅক্সিডেন্টৰ প্ৰচুৰ উৎস।

 আন এন্টিঅক্সিডেন্টৰ দৰেই ভিটামিন ইয়েও ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰেTrusted Source। ই ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি এই কাম কৰে, যিয়ে কোষৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে।
১০)আলমণ্ড
 আলমণ্ড হৈছে ভিটামিন ETrusted Source ৰ আন এক উৎকৃষ্ট উৎস। ইয়াৰ উপৰিও মেংগানিজ, মেগনেছিয়াম, আঁহ আদিও থাকে।

 সৰু মুঠি বা এক চতুৰ্থাংশ আলমণ্ড স্বাস্থ্যকৰ জলপান যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাক উপকৃত কৰিব পাৰে।

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)