" ডিঙিৰ বিষৰ সৈতে যুঁজিছেনে? এই ঔষধটো চেষ্টা কৰক (ৰেচিপিৰ সৈতে)

ডিঙিৰ বিষৰ সৈতে যুঁজিছেনে? এই ঔষধটো চেষ্টা কৰক (ৰেচিপিৰ সৈতে)

Raju
0

 ক্লিনিকেল ডায়েটিচিয়ান গৰিমা গোৱালৰ মতে ঘিউত থকা ফেটি এচিডে ডিঙিৰ বিষ কমায়। ৰেচিপিত আন উপাদানৰ উপকাৰিতা চাওক



বতৰৰ লগত জড়িত সাধাৰণ সমস্যা যেনে চৰ্দি, কাহ আৰু ডিঙিৰ বিষত সহায় কৰিব পৰাকৈ মছলা আৰু বনৌষধিৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। শিশু পুষ্টিবিদ মোনা নাৰুলাই তেওঁৰ ইনষ্টাগ্ৰামত পৰামৰ্শ দিয়া এই ৰচনাখন হলুদ, ক’লা জলকীয়া, গুৰ, আৰু ঘিউৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছে যিটো তেওঁৰ বাবে “পৰীক্ষিত আৰু পৰীক্ষা কৰা প্ৰতিকাৰ”।

“এইয়া এটা চেষ্টা কৰা আৰু বিশ্বাসযোগ্য ঘৰুৱা ঔষধ যিটো মই সৰুৰে পৰা খাই আহিছো আৰু মোৰ ছোৱালীজনীকো দিওঁ। ক’লা জলকীয়া, হলুদ, ঘিউ, আৰু গুড়ৰ এই শান্ত কৰা মিশ্ৰণটো অতি উত্তম কাৰণ ঘিয়ে খজুৱতি হোৱা ডিঙি শান্ত কৰি তৎক্ষণাত সকাহ দিয়ে আনহাতে হলুদ আৰু জলকীয়াৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ আছে যিয়ে চৰ্দি আৰু কাহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। শক্তিশালী ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ বাবেও ই উৎকৃষ্ট!” নাৰুলাই ক’লে।

মিক্সটো প্ৰস্তুত কৰাৰ ৰেচিপিটো ইয়াত দিয়া হ’ল।


সামগ্ৰীসমূহ


১/২চামুচ – হলুদৰ গুড়ি

১/২চামুচ – ক’লা জলকীয়াৰ গুড়ি বা থেতেলিয়াই লোৱা ক’লা জলকীয়া

১ কাপ পানী

ৰুচি অনুসৰি গুড়

১/২ চামুচ – ঘিউ

পদ্ধতি

*১ কাপ পানী লৈ ১/২ চামুচ ক'লা জলকীয়া, ১/২ চামুচ হলুদৰ গুৰি দি ভালদৰে মিহলাই লওক

*ৰুচি অনুসৰি গুড় দি এই মিশ্ৰণটো উতলিবলৈ দিব

*এইটো চেকি লওক, ১/২ চামুচ ঘিউ দিব, আৰু গৰম কৰি লওক।


নাৰুলাৰ মতে হলুদত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্ট থাকে আৰু ই শৰীৰৰ বাবে মূল্যৱান সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে, আনহাতে ইয়াৰ মূল উপাদান কাৰকুমিনে বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণৰ চিকিৎসাত সহায় কৰে। “ঘিয়ে শৰীৰক উষ্ণতা প্ৰদান কৰে, ডিঙিত শান্ত কৰা প্ৰভাৱ পেলায়, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। ক’লা জলকীয়াৰ এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ আছে আৰু হলুদৰ সৈতে মিহলি হ’লে ই শৰীৰে হলুদৰ সকলো উপকাৰিতা শোষণ কৰাত সহায় কৰে।’-নাৰুলাই কয়।


এই কনককচনে কাম কৰেনে ?



ইয়াক কাধা বা ডিঙিৰ বিষৰ বাবে মছলাৰ উষ্ণ শক্তিশালী মিশ্ৰণ বুলি অভিহিত কৰি ক্লিনিকেল ডায়েটিচিয়ান গৰিমা গোৱালে ইয়াক অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ সংমিশ্ৰণ বুলি অভিহিত কৰে।


“ক’লা জলকীয়াত পাইপেৰিন থাকে। এই যৌগটোৰ মূল লাভ হ’ল কাৰকুমিনৰ শোষণ ২০০০ শতাংশ পৰ্যন্ত বৃদ্ধি কৰা।’ এই ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্টৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ থকাৰ বাবে হলুদ প্ৰদাহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে বুলিও গোৱালে কয়। “গতিকে জ্বৰত অনুভৱ কৰা শৰীৰৰ বিষটো এই কঢ়াৰ গৰম গিলাচেৰে নিশ্চিতভাৱে ভাল হ’ব পাৰে। ই প্ৰাকৃতিক পেৰাচিটামল হিচাপে কাম কৰিব আৰু আপোনাৰ শৰীৰক শিথিল কৰিব।’- গোৱালে কয়।


গোৱালৰ মতে ঘিউত থকা ফেটি এচিডে ডিঙিৰ বিষ কমায়। গোৱালে কয়, “গতিকে দৈনিক এটা গিলাচ খোৱাটো কেৱল জ্বৰৰ দিনত উপকাৰী নহয়, অন্যথাও ঠাণ্ডা আৰু কাহ বন্ধ কৰি ৰাখিবলৈ উপকাৰী।”

শোৱাৰ সময়ত এই কধা গৰম গিলাচ এটা খালে শৰীৰক জিৰণি দিয়াৰ এক মহান ঔষধ। “হলুদত থকা এমিনো এচিডত টোপনি অহাৰ গুণ আছে। গুড় আৰু ঘিয়ে ডিঙিৰ বিৰক্তি শিথিল কৰিব।’- গোৱালে কয়।

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)